Konferencja-Bydgoszcz, 23.10.2010

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

6 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Oczyszczanie Wątroby, Oczyszczanie wątroby
markoo
post 5.09.2005, 20:56
Post #1





Grupa: Forumowicz
Postów: 7
Dołączył: 12.05.2004
Użytkownik nr: 1252



Mam uprzejme zapytanie mianowicie czy ktoś z Państwa stosował oczyszczanie wątroby i z jakim skutkiem , za odpowiedzi bardzo dziękuje .

Mam to psakudztwo od jakiś 10 lat , od 2 lat właściwie już nic nie działa , maści tylko na chwile , tak więc nie smaruje juz niczym bo to bez sensu .
Wczoraj przeprowadziłem oczyszczanie watroby przy pomocy oleju i cytryny podobno najskuteczniejszy sposób zeby oczyścić wątrobe czy to pomoże nie wiem , jeśli tak to efekt tego zbiegu ma być widoczny po 2-3 tygodniach ,jak zadziała i się coś zacznie dziać to wam napisze .
Może ktoś stosował ta kuracje ? Nie ukrywam , że jestem po niej osłabiony i wykończony odzew organizmu był zwłaszcza w jelitach .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bajeczka
post 5.09.2005, 23:06
Post #2





Grupa: Forumowicz
Postów: 134
Dołączył: 14.06.2004
Użytkownik nr: 1425



Owszem . Stosowalam kiedys taka kuracje ale na kamice woreczka zolciowego(pomaga ale nie leczy) Co do luszczycy to nie zwrocilam uwagi co sie wtedy z nia dzialo. Ale chyba wiesz ze to ma byc oliwa z oliwek pierwszego tloczenia na zimno????????????????
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zerpo
post 6.09.2005, 10:10
Post #3





Grupa: Forumowicz
Postów: 7
Dołączył: 26.08.2005
Użytkownik nr: 5254



Kilka dni temu natknąłem się na strzępy informacji o kapsułkach Angio Protect, podobno dobrze działają, jeśli chodzi o usuwanie toksyn z wątroby. Czy ktoś posiada więcej info. na ten temat, bo ja wiem jeszcze tylko, że kosztuje ok. 35zł / 60 kaps.?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
roman
post 6.09.2005, 17:02
Post #4





Grupa: Forumowicz
Postów: 4
Dołączył: 5.07.2005
Użytkownik nr: 4821



A jak naprawdę wyglada dieta wątrobowa? Po oczyszczeniu wątroby z tosyn, złogów itd. trzeba przeciez odżywiać się tak, aby jej ponownie nie "zaśmiecać".
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Beata Maul
post 7.09.2005, 21:11
Post #5





Grupa: Forumowicz
Postów: 6
Dołączył: 20.02.2005
Użytkownik nr: 3489



przeczytaj książkę profesora Małachowa lub Tombaka na temat oczyszczania organizmu ten temat jest tam bardzo dokladnie opisany.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
markoo
post 1.11.2005, 21:16
Post #6





Grupa: Forumowicz
Postów: 7
Dołączył: 12.05.2004
Użytkownik nr: 1252



RÓWNOWAGA KWASOWO-ZASADOWA
STOSUJE TO OD JAKIŚ 2 MIESICY Z DOBRYM EFEKTEM , NIE JEST TO PROSTE , PROPORCJE 20% / 80% NIE JEST BARDZO ŁATWO ZACHOWAĆ , ALE JAK DLA MNIE JEST SUPER OD 2 TYDODNI JAK ŁUSZCZYCA USTAPIŁA MAM SPOKÓJ CIEKAWE NA JAK DŁUGO , NAPISZE WAM CZY TO DZIAŁA ZA JAKIŚ CZAS .
POLECAM POCZYTAC CO NIE CO .

http://kn.am.gdynia.pl/nkzc/kz/kz_kwas.html


Równowaga kwasowo-zasadowa
[definicja] [pH krwi] [kwas węglowy] [bufory krwi] [acidoza] [alkaloza] [hiperkaliemia] [hipokaliemia] [pH moczu] [produkty]]

Równowaga kwasowo-zasadowa - to stan, w którym zachowany jest swoisty stosunek kationów i anionów w płynach ustrojowych, warunkujący odpowiednie pH i prawidłowy przebieg procesów życiowych
Optymalny zakres pH krwi dla większości procesów przemiany materii wynosi 7,35-7,45
Wiele produktów przemiany materii to kwasy, dlatego nawet w warunkach fizjologicznych istnieje tendencja do zakwaszania ustroju I tak, w procesach utleniania węglowodanów, tłuszczów i białek powstaje kwas węglowy, który w większości jest wydalany w postaci dwutlenku węgla przez płuca, w wyniku oksydacji metioniny i cystyny tworzy się kwas siarkowy, a organiczne związki fosforu (fosfolipidy, nukleoproteidy) są metabolizowane do kwasu fosforowego. Jeśli przemiana węglowodanów nie przebiega do końca, powstaje kwas mlekowy (np. przy nadmiernym wysiłku fizycznym), a w warunkach niecałkowitego spalania lipidów, co następuje przy głodzeniu lub gdy w pożywieniu jest dużo tłuszczów, a mało węglowodanów, powstają kwas acetooctowy i kwas betahydroksymasłowy. Substancjami o odczynie zasadowym są przede wszystkim związki jedno- i dwuwartościowych metali, przyjmowane z pożywieniem lub zmagazynowane w organizmie (kości).
na górę

Utrzymanie stałego pH krwi wymaga sprawnego funkcjonowania mechanizmów regulacyjnych, do których zalicza się system buforów krwi i tkanek, wydalanie nadmiaru dwutlenku węgla przez płuca oraz wydalanie kwasów lub zasad przez nerki i wytwarzanie amoniaku.
Aby nadmiar jonów mógł być przetransportowany do miejsc wydalania bez wpływu na pH płynu pozakomórkowego, musi być zbuforowany już w miejscu powstania. Zasadniczymi buforami krwi są: układ wodorowęglanowy, białczanowy i hemoglobinianowy. W tkankach istotną rolę odgrywa również układ fosforanowy. Regulacja wydalania CO2 przez płuca odbywa się w wyniku pobudzenia ośrodka oddechowego przy obniżeniu pH krwi. Następstwem tego jest zwiększenie wentylacji płuc i usunięcie CO2. Ogniwem decydującym ostatecznie o zmianach pH krwi są nerki. Ich rola polega na resorpcji zwrotnej wodorowęglanów, przesączonych w kłębuszkach nerkowych, dzięki czemu następuje uzupełnienie zapasów (regeneracja) tych anionów buforowych we krwi. Jeżeli buforowanie i kompensacja oddechowa nie są wystarczające do utrzymania równowagi kwasowo-zasadowej, to przy zakwaszeniu organizmu dochodzi do zwiększonego wydalania jonów H ' przez nerki (pH moczu może się wahać od 4,8 do 8), a gdy i to nie wystarcza, ma miejsce produkcja amoniaku z glutaminy i innych aminokwasów, do czego zużywane są jony wodoru. Powstające w nerkach sole amonowe wydalane są z moczem. Przy zmianach pH w kierunku zasadowym z moczem wydala się więcej jonów HCO3~.
Stan nagromadzenia we krwi nadmiernych ilości substancji o charakterze kwaśnym lub niedobór substancji o charakterze zasadowym, powodujący zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej krwi i przesunięcie jej w kierunku kwaśnym, nazywa się acidozą (kwasicą). W rzeczywistości pH krwi jest jednak zawsze wyższe od 7. Zaburzenia w kierunku wzrostu pH to alkaloza (zasadowica). Wspomniane zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej powodują przemieszczanie się elektrolitów, a zwłaszcza potasu, który łatwo przechodzi przez błony komórkowe między przestrzeniami wodnymi. Po obniżeniu pH krwi dochodzi do zubożenia komórek w potas i wzrostu jego stężenia w płynie pozakomórkowym (hiperkaliemia), a przy zasadowicy mamy do czynienia ze zjawiskiem odwrotnym (hipokaliemia). Zmiany odczynu, zwłaszcza przestrzeni śródkomórkowej, wywierają wpływ na aktywność enzymów, zmieniając szybkość i kierunek różnych torów metabolicznych. W kwasicy dochodzi m.in. do wzmożonej glukoneogenezy i katabolizmu białek, zmniejszenia zużycia glukozy przez tkankę mózgową i zmniejszenia kurczliwości mięśnia sercowego, a także do zwiększonego wydalania z moczem m.in. sodu, wapnia i magnezu, zużywanych do zobojętniania wydalanych kwasów. Natomiast w zasadowicy następuje m.in. zwolnienie obrotów cyklu kwasu cytrynowego, zahamowanie glukoneogenezy i aktywacja glikolizy beztlenowej. Zaburzenia w równowadze kwasowo-zasadowej zmieniają także powinowactwo leków do białek, co wpływa na efekt farmakodynamiczny podawanych substancji.
na górę


W praktyce częściej mamy do czynienia z zakwaszeniem organizmu niż z alkalozą. Objawami przewlekłego zakwaszenia organizmu, przy braku innych zaburzeń stanu zdrowia, są: stałe zmęczenie (nieustępujące po odpoczynku), bóle głowy, utrata apetytu, zła cera, starczy wygląd, apatia, skłonność do neurastenii oraz zaburzenia w przemianie materii i gorsze wykorzystanie składników odżywczych z pożywienia. Długotrwała kwasica sprzyja też powstawaniu schorzeń skóry, nadciśnieniu, cukrzycy i kamicy nerkowej.W obszarze zainteresowań fizjologów znajdują się ponadto zmiany odczynu płynów ustrojowych o podłożu metabolicznym (kwasica metaboliczna i zasadowica metaboliczna) oraz zmiany związane z zaburzeniami oddychania (kwasica oddechowa i zasadowica oddechowa) oraz pracy nerek. W niniejszym rozdziale, ze względu na zakres podręcznika, poruszony zostanie tylko aspekt żywieniowy równowagi kwasowo-zasadowej, który ma dużo mniejsze znaczenie dla całości metabolizmu.
Produkty spożywcze różnią się zawartością pierwiastków kwaso- i zasadotwórczych, dlatego skład racji pokarmowej nie pozostaje bez wpływu na gospodarkę kwasowo-zasadową ustroju. Przy założeniu, że stosunek składników energetycznych w racji pokarmowej jest prawidłowy, wpływ ten można przewidzieć obliczając stosunek sumy milirównoważników pierwiastków kwasotwórczych, z których najważniejszy jest chlor, fosfor i siarka, do zasadotwórczych, tj. przede wszystkim do: wapnia, sodu, potasu i magnezu w poszczególnych produktach Innym sposobem określenia potencjalnej zdolności do zakwaszania lub alkalizowania jest oznaczenie kwasowości miareczkowej popiołu (tabela). Obie metody nie uwzględniają jednak faktu, ze nie wszystkie pierwiastki wykorzystywane są z pożywienia w tym samym stopniu, np. fosfor fitynowy nie wchłania się z przewodu pokarmowego, a więc me może mieć wpływu na równowagę kwasowo-zasadową.
na górę


Tabela. Potencjalna zdolność niektórych produktów spożywczych do zakwaszania lub alkalizowania
Produkty kwasotwórcze cm3 NaOH 0 stężeniu
0,1 mola/dm1 potrzebne do zobojętnienia popiołu ze 100 g produktu
Produkty alkalizujące cm1 HC1 0 stężeniu
0,1 mola/dm1 potrzebne do zobojętnienia popiołu ze 100 g produktu

Kasza jęczmienna 175 Buraki 89
Płatki owsiane 132 Marchew 68
Ryz 76 Pomidory 56
Makaron 38 Sałata 38
Wieprzowina 286 Ogórki 32
Wątroba wieprzowa 236 Kapusta 26
Szynka 162 Cebula 5
Wołowina 137 Czarne porzeczki 88
Cielęcina 124 Cytryny 85
Dorsz 162 Wiśnie 73
Śledź 115 Śliwki 48
Jaja 162 Agrest 41
Ser tylżycki 54 Gruszki 36
Mleko 27 Truskawki 35
Ziemniaki 89 Jabłka 30


na górę

W większości produktów spożywczych stanowiących podstawę naszej diety przeważają pierwiastki kwasotwórcze. Dotyczy to przede wszystkim mięsa i jego przetworów, drobiu, ryb i jaj (zwłaszcza żółtko), w nieco mniejszym stopniu także wszystkich produktów zbożowych. Natomiast źródłem pierwiastków zasadotwórczych są warzywa i owoce oraz mleko. W fasoli przeważają składniki alkalizujące, natomiast w grochu i soi składniki zakwaszające.
W owocach i niektórych warzywach składniki mineralne występują w postaci soli takich kwasów organicznych, jak kwas cytrynowy (cytryny, ananasy, pomidory), kwas jabłkowy (jabłka, śliwki, pomidory), winowy (winogrona), szczawiowy (niedojrzałe pomidory, truskawki, rabarbar, szpinak, szczaw) czy kwas benzoesowy (żurawiny, borówki) Wszystkie te kwasy nadają produktom smak kwaśny, jednak ich wpływ na równowagę kwasowo-zasadową jest różny. Z soli kwasów, które mogą łatwo się utleniać w organizmie, np. kwasu jabłkowego czy cytrynowego pozostają kationy działające alkalizująco. Z kolei kwas benzoesowy nie jest spalany, lecz sprzęgany w wątrobie z glicyną i wydalany z moczem w postaci kwasu hipurowego, toteż produkty, w których występuje, mimo iż odczyn ich popiołu jest alkaliczny, działają zakwaszająco Natomiast kwasy winowy i szczawiowy tworzą z niektórymi metalami trudno-rozpuszczalne sole, które tylko w niewielkim stopniu mogą być wchłaniane z przewodu pokarmowego. Ponieważ jednak kwasy te są utleniane i wydalane w postaci dwutlenku węgla i wody, nie powodują zakwaszania organizmu
Należy zwrocie uwagę, ze potencjalna zdolność do alkalizowania wykazywana przez większość warzyw, owoców oraz mleko jest mniejsza niż potencjalna siła kwasotwórcza produktów mięsnych Wynika z tego, ze dla zachowania równowagi kwasowo-zasadowej w diecie powinny ilościowo przeważać produkty zasadotwórcze
Najprostszym wskaźnikiem tego, czy tak się dzieje, jest pH wydalanego moczu Przy odżywianiu się dietą mieszaną odczyn moczu jest lekko kwaśny, natomiast u wegetarian - obojętny, a u ludzi jedzących dużo mięsa - kwaśny.

na górę


--------------------------------------------------------------------------------

© Naukowe Koło Żywienia Człowieka. AM Gdynia.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
błażej
post 23.01.2007, 11:59
Post #7





Grupa: Forumowicz
Postów: 9
Dołączył: 16.01.2007
Użytkownik nr: 8691



Próbowałem coś poszukać na forum o tym o co chce zapytać ale chyba źle szukam bo nic nie znalazłem.Więc napisze -czy spotkaliście sie z opinią że za "Ł" odpowiedzialna jest toksemia wątroby,i że trzeba ją oczyścić?czy ktoś próbował takiego oczyszczania?w necie są rózne sposoby na to często bardzo dziwne .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dia
post 23.01.2007, 19:30
Post #8





Grupa: Forumowicz
Postów: 5483
Dołączył: 29.10.2006
Użytkownik nr: 8214



to od cebuli jednak wszystko sie kuli laugh.gif
Od jutro cebula ,cebulka ,cebuleczka... hihihi
A czy ph moczu 6.5 to dużo zaduzo???
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pawełek
post 23.01.2007, 21:33
Post #9





Grupa: Forumowicz
Postów: 315
Dołączył: 12.01.2004
Skąd: W-wa
Użytkownik nr: 590



W takim razie mam pytanie do markoo. Czy przypadkiem wszystkie warzywa które ulegają obróbce termicznej nie przyjmują odczynu kwasotwórczego? Wiem że wzrasta ich indeks glikemiczny ale co się dzieje z ich strukturą. Biorąca pod uwagę buraka i ziemniaka lub taką marchewe. Wszystkie sa warzywami ale jak to jest po ich ugotowaniu? Czy to wina skrobi która zakwasza. Bo jeżeli tak to wszystkie skrobiowe zakwaszają.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wlodek
post 24.01.2007, 19:56
Post #10





Grupa: Forumowicz
Postów: 857
Dołączył: 8.12.2003
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 445



oczyszczanie watroby jest dobre pod warunkiem ze nie zatruwasz jej stale np. przez jedzenie glutenu. Mechanizm zatruwania watroby nie jest taki prosty gdyz nie ma polaczenia gluten watroba. Jest polaczenie takie gluten jelito gnicie w jelicie tksyny od gnicia w jelicie i watroba. Z jedno razowym zatruciem watroba sobie poradzi ale jak gnicie w jelicie jest stale? to jestety poziom toksyn wzrasta i amy choroby. Rozne u roznych ludzi. U jednych luszczyca u innych padaczka ........
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dia
post 25.01.2007, 1:07
Post #11





Grupa: Forumowicz
Postów: 5483
Dołączył: 29.10.2006
Użytkownik nr: 8214



I znowu senes, normosan, xenna, alaks ,panie Wlodku pan to sie wykończy przez to oczyszczanie i nie dopuszczanie do gnicia ,zedrze pan poślizg w jelitach.
,
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arek30
post 25.01.2007, 14:39
Post #12





Grupa: Forumowicz
Postów: 175
Dołączył: 12.12.2005
Skąd: bxl belgia
Użytkownik nr: 6206



no biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wlodek
post 25.01.2007, 16:46
Post #13





Grupa: Forumowicz
Postów: 857
Dołączył: 8.12.2003
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 445



niech sie dia nie martwi o moja pupe. Wroce jednak do lososia z tesco i nie bede jakiejs pangi kupowal.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pawełek
post 25.01.2007, 17:46
Post #14





Grupa: Forumowicz
Postów: 315
Dołączył: 12.01.2004
Skąd: W-wa
Użytkownik nr: 590



te pangi to samo zło. Podobno dokarmiają je jakimis chemicznymi karmami w wietnamie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wlodek
post 25.01.2007, 19:11
Post #15





Grupa: Forumowicz
Postów: 857
Dołączył: 8.12.2003
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 445



a to z Wietnamu? no miala czas sie nadpsuc po drodze do Polski. Smaczna byla nie powiem ale efekty ........................ sedes.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dia
post 25.01.2007, 23:10
Post #16





Grupa: Forumowicz
Postów: 5483
Dołączył: 29.10.2006
Użytkownik nr: 8214



A ile pan za nią płacił w tesko / u mnie 16.50 kg i wszyscy klienci zapomnieli o dorszu, mintaju itd tylko chcą pangę ,to ja nie wiem czy mają rewolucje bo nikt sie nie skarży ,a może używaja ja jako drogi środek przeczyszcajacy wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wlodek
post 26.01.2007, 16:38
Post #17





Grupa: Forumowicz
Postów: 857
Dołączył: 8.12.2003
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 445



moze to i plotki ale panga podobno pelna rteci? widocznie zbyt duzo zjadlem. Cale dzwonko. A moze to te warzywa mi zaszkodzily? panga w warzywach sote
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kuki
post 28.01.2007, 22:01
Post #18





Grupa: Forumowicz
Postów: 11
Dołączył: 23.01.2007
Użytkownik nr: 8745



moze i glupio zappytam , ale co tam. Jak szkodzi luszczyca na watrobe? ja zauwazylam ze jak zjem jakies rzeczy to puszczam gazy jak toksyna... czy to o to chodzi?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dia
post 28.01.2007, 23:16
Post #19





Grupa: Forumowicz
Postów: 5483
Dołączył: 29.10.2006
Użytkownik nr: 8214



A ja myślałam cały czas że to wątroba szkodzi na łuszczycę. Ojej ale łuszczyca szkodzi na głowę ,a głowa na łuszczycę .Jakieś masło maślane , nic juz nie wiem blink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wlodek
post 29.01.2007, 8:46
Post #20





Grupa: Forumowicz
Postów: 857
Dołączył: 8.12.2003
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 445



puszcza gazy kolega? i to duzo? a procesy fermentacji i gnicia w jelitach to powoduja. Gazy gazami ale toksyny z takiej zgnilizny musi watroba unieszkodliwic i wyczyscic i nereczki tez a jak jest ich duzo to i przez skore organizm chce wywalic i tu mamy zmiany na skorze bo gronkowiec i inna cholera tylko czeka na takie okazje.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

 



Widok Lo-Fi Aktualny czas: 26.10.14 - 2:49