banner

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V  « < 2 3 4  
Reply to this topicStart new topic
> Lek-zioła Uczep Trójlistny--Łuszczyca
Prezes
post 6.08.2010, 10:58
Post #61

Grupa: Forumowicz
Użytkownik nr: 9141

Po ponad tygodniu picia uczepu i wcinania ostropestu (bleee) szału nie ma, ale pewne pozytywne efekty są jak najbardziej !!
Zauważyłem znaczną poprawę na łokciach i nieco lepiej jest na nogach. Szału nie ma głównie dlatego, że najbardziej chodzi mi o wyleczenie dłoni (nie daję rady już prawie 7 lat). Dlatego reszta mniej mnie interesuje... ale jednak jakieś pozytywy są.

Jak na razie jest to pierwsza metoda, przy której rzeczywiście coś się ruszyło, dlatego uczepiam się uczepu i szamam dalej ostropest.
Od paru dni przewróciłem też moje nawyki żywieniowe do góry nogami. Jestem bowiem wielkim fanem pizzy i szeroko rozumianego śmieciowego żarcia. Od kilku dni natomiast... gotuję na parze smile.gif Zobaczymy jakie będą efekty,

Pozdrówki
Go to the top of the page

+Quote Post
teracotta
post 6.08.2010, 11:15
Post #62

Użytkownik nr: 2079

U mnie zmiany na pewno złagodniały. Piję stosując się do zasady, żeby parzyć ziółka razem z poranną kawą. Robię w słoiku na cały dzień i tylko chodzę jak do wodopoju smile.gif Przy okazji zwiększyło się też spożycie płynów, z czym czasami niestety, mam problemy smile.gif

--------------------

+Quote Post
amermalgosia
post 6.08.2010, 13:49
Post #63

Użytkownik nr: 13138

życzę cierpliwości, ja już piję trzeci miesiąc i bardzo sie przyzwyczaiłam do ziółek

+Quote Post
dosia20011
post 7.08.2010, 2:07
Post #64

Użytkownik nr: 14444

cieszą mnie wasze wypowiedzi tongue.gif i ciesze sie razem z wami więc dalej się uczepiamy

Terciu ale ja też tak jakoś mam teraz ze częściej chce się siusiu przypuszczam ze może dlatego oczyszczania tak sie biega

ps. powiem wam po cichu że 3 dni nie piłam uczepa i zauważyłam że zaczęła rosnąc sobie łuska więc trza pić dalej pozdrawiam was smakosze tych ziółek laugh.gif

--------------------
...w przeszłość przenoszą nas wspomnienia , w przyszłość marzenia....

+Quote Post
teracotta
post 7.08.2010, 9:26
Post #65

No faktycznie, częściej do toalety biegam smile.gif pewnie przez zwiększenie ilości płynów, ale pewnie też się spłukuje organizm wink.gif dla mnie to dobrze, bo miewam problemy z nerkami, a jak mi powiedział mój urolog, to na stany zapalne dróg moczowych najlepsze przepłukanie dużą ilością płynów smile.gif

--------------------

+Quote Post
Prezes
post 23.08.2010, 10:39
Post #66

Było już na prawdę dobrze. Z łokci znika pięknie, na dłoniach też znaczna poprawa. Niestety nie wytrzymałem i objadłem się czekoladą i ciastem... efekt: dzisiaj strasznie pieką mnie dłonie. Ale przynajmniej znalazłem przyczynę moich wcześniejszych problemów, do tej pory nie obserwowałem reakcji mojego organizmu na to co spożywam, teraz przynajmniej to wiem.

W każdym razie uczep i ostropest wg mnie działają!!!

+Quote Post
atm
post 26.08.2010, 15:59
Post #67

Użytkownik nr: 19158

Witam,
Przyczytalem watek ponizej odnosnie uczepu. Kupilem wyciag, chcialbym jednak zakupic suszona rosline. Szukalem rowniez ostropestu, znalazlem tylko cos takiego: http://zdrowotek.net/ostropest.html
Czy to jest odpowiednia forma? Bylbym bardzo wdzieczny za porady co gdzie kupic i jak spozywac - jestem noga w temacie ziololecznictwa.
Z gory dziekuje.....Rafal

+Quote Post
teracotta
post 26.08.2010, 16:57
Post #68

Ostopest kupuj zmielony, łatwiej go jeść (zapijając wodą).
Ziele uczepu, podobnie jak ostopest dostępne jest w sklepach zielarskich. Ja szukając tych rzeczy byłam w dwóch sklepach - w obydwu był mielony ostopest, w jednym ziele uczepu, tak więc problemu nie ma.
Zresztą, zgodnie z zasadami rynku, nawet jak nie ma, to można prosić o zamówienie smile.gif Klient nasz pan smile.gif

Ostopest spożywam w ilości 3 łyżeczek dziennie (z reguły na raz). zapijam wodą, nie smakuję, nie gryzę, bo w smaku nieprzyjemne - wkładam łyżkę pod język, popijam wodą, ostopest miesza się z wodą i spłukiwany leci dalej smile.gif

Uczep - łyżeczka suszu na szklankę wody, ja parzę sobie w słoiku na cały dzień, czyli 3 łyżeczki zalewam 0,70 litra gorącej wody smile.gif

--------------------

+Quote Post
dosia20011
post 26.08.2010, 21:55
Post #69

przejrzyj ten temat tam sporo pisze

http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index.php?showtopic=3391

--------------------

+Quote Post
aneta_1
post 2.09.2010, 16:37
Post #70

Użytkownik nr: 8796

gdzie kupujecie uczep i ostropest, byłam dzisiaj w zielarskim i nie mają nic takiego sad.gif .Polecała mi kobita olej rokitnikowy, a ja chcę to co wy pijecie.

+Quote Post
dosia20011
post 2.09.2010, 17:56
Post #71

możesz zamówić przez internet
http://szm-witaminka.pl/pro/nasiona,ostrop...um%29,125g.html

http://www.magicznyogrod.pl/index.php?page...&Itemid=127

--------------------

+Quote Post
apus
post 2.09.2010, 18:17
Post #72

Użytkownik nr: 18138

A może poproś panią w sklepie, żeby zamówiła Ci?
U mnie też nie było, ale poprosiłam i pani mi sprowadziła
za ostropest mielony płacę 7 zł, za uczep 3,50 zł

+Quote Post
teracotta
post 2.09.2010, 21:34
Post #73

Właśnie, zamawiajcie! Mamy wolny rynek - albo zielarski będzie miał klienta, albo tego klienta będzie miał ktoś inny smile.gif Ja tak robiłam, zostawiałam nr telefonu, jak doszło co trzeba to dostawałam sms albo ktoś dzwonił smile.gif

--------------------

+Quote Post
amermalgosia
post 3.09.2010, 10:42
Post #74

CYTAT(teracotta @ 2.09.2010, 22:34) *
Właśnie, zamawiajcie! Mamy wolny rynek - albo zielarski będzie miał klienta, albo tego klienta będzie miał ktoś inny smile.gif Ja tak robiłam, zostawiałam nr telefonu, jak doszło co trzeba to dostawałam sms albo ktoś dzwonił smile.gif

Tak, ja też zapytałam w zielarskim sklepie i bez problemu mogą sprowadzić- to fajne bo płacenie 18 zł za przesyłkę mnie złości mad.gif

+Quote Post
aneta_1
post 3.09.2010, 12:54
Post #75

Użytkownik nr: 8796

Spróbuję zamówić ,ale nie wiem czy nie wyjdzie mi taniej przez neta, bo drogo mają (brak konkurencji).Poszukam jeszcze w sąsiednim mieście, przy okazji odwiedzę rodzinkę rolleyes.gif

+Quote Post
Prezes
post 8.09.2010, 14:04
Post #76

Czas na kolejny wpis...

Nie wiem, który to już tydzień stosowania uczepu i ostropestu przeze mnie mija, ale... efekty są rewelacyjne! Dłonie, na których wyleczeniu najbardziej mi zależy, są już niemal czyściutkie. W paru miejscach zmiany się jeszcze ostały, ale są niewielkie i w widocznej defensywie smile.gif Łokcie też prawie czyste. Zaznaczam, że uczep piję bardzo nieregularnie. Często w ogóle zapominam - w jeden dzień w ogóle nie wypije, a następnego piję np. 3 razy. Różnie to bywa. Bardziej regularny jestem natomiast z ostropestem, który łykam w ilości 2-3 łyżeczki dziennie. Najcześciej 2 łyżeczki z rana na jedno piosiedzenie, a potem wieczorkiem jeszcze jedna.

Poza tym, unikam słodyczy (czasem jednak coś zjem, najgorzej, że jak już zaczne to nie mogę przestać:), mało jem potraw smażonych, raczej zupki i inne gotowane badziewie smile.gif (przepraszam, ale dla mnie smażenie do tej pory było podstawową metodą obróbki jedzonka i ciężko mi przychodzi rezygnacja z tego), a w weekekndy gotuję na parze. Efekt tego taki, że przy okazji straciłem 10 kg na wadze (w ciągu pół roku) bez katowania się.
To tyle, czekam na dalsze efekty...

Pozdrawiam

+Quote Post
dosia20011
post 8.09.2010, 16:31
Post #77

Prezesie słodkożerco jeden tongue.gif bardzo mnie cieszy że tobie też pomogło oby tak dalej , uczep tez pije niezbyt regularnie ale w ostropeście właśnie jest ważna systematyczność powodzenia wink.gif

--------------------

+Quote Post
henia49
post 8.09.2010, 23:23
Post #78

Użytkownik nr: 18647

Dośka...dobra.... zostałam namówiona.Ostropest już nawet zakupiłam.... jeszcze tylko ten uczep jakoś musze zorganizować wink.gif

--------------------
..."napełnij serce miłością, płuca świeżym powietrzem a głowę dobrymi myślami. Bo życie jest piekne"....

+Quote Post
amermalgosia
post Wczoraj, 7:40
Post #79

CYTAT(henia49 @ 9.09.2010, 0:23) *
Dośka...dobra.... zostałam namówiona.Ostropest już nawet zakupiłam.... jeszcze tylko ten uczep jakoś musze zorganizować wink.gif

Ja też piję bo się boje dośki............. wink.gif

+Quote Post
henia49
post Wczoraj, 11:36
Post #80

Użytkownik nr: 18647

Ja tam Dośki się nie boję..... chociaż głosik przez słuchawkę to ma donośny......ja się boję o swoją watróbkę,bo zażywaną apteką to ją obciążam....nawet więcej niż... troszkę mad.gif

--------------------
..."napełnij serce miłością, płuca świeżym powietrzem a głowę dobrymi myślami. Bo życie jest piekne"....

+Quote Post

4 Stron V  « < 2 3 4
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Widok Lo-Fi Aktualny czas: 10.09.10 - 4:32