![]() ![]() |
5.11.2009, 9:14
|
|
![]() Grupa: Forumowicz Postów: 41 Dołączył: 4.11.2009 Skąd: Busko Zdrój Użytkownik nr: 16831 |
Witam
Przez ten temat chcę rozpowszechnić informację nt. Szamponu leczniczego Zdrój wskazanego w leczeniu chorób skóry głowy takich jak łuszczyca i łojotokowe zapalenie skóry głowy (ŁZS). W pierwszej kolejności chcę zwrócić uwagę, że ZDRÓJ jest lekiem (produktem leczniczym) tak więc zarówno jego skuteczność jak i ew. przeciwwskazania / działania niepożądane (takich nie stwierdzono) zostały przebadane przed dopuszczeniem do obrotu. Po drugie: jest jednym z niewielu szamponów leczniczych (obecnie w Polsce zarejestrowane są 3 szampony lecznicze) oraz jedynym szamponem leczniczym wskazanym w leczeniu łuszczycy oraz łojotokowego zapalenia skóry głowy. Więcej informacji zamieściliśmy na naszej nowej stronie: http://sulphur.com.pl/szampon_leczniczy_zdroj.php Oczywiście zachęcam do dyskusji dzielenia się uwagami i zadawania pytań. -------------------- więcej na: www.sulphur.com.pl
|
|
|
|
10.11.2009, 12:58
|
|
![]() Grupa: Forumowicz Postów: 317 Dołączył: 21.06.2009 Skąd: Świdnik Użytkownik nr: 15219 |
nabyłem....wypróbuję
|
|
|
|
10.11.2009, 14:51
|
|
![]() Grupa: Forumowicz Postów: 1969 Dołączył: 27.07.2006 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 7792 |
nabyłem....wypróbuję I proszę sie potem podzielić swoimi doznaniami -------------------- |
|
|
|
10.11.2009, 15:12
|
|
|
Grupa: Forumowicz Postów: 104 Dołączył: 29.10.2007 Skąd: Bydgoszcz Użytkownik nr: 10486 |
również zamówiłam i czekam z niecierpliwością za przesyłką
|
|
|
|
10.11.2009, 17:38
|
|
![]() Grupa: Forumowicz Postów: 317 Dołączył: 21.06.2009 Skąd: Świdnik Użytkownik nr: 15219 |
...mała biała buteleczka 130 ml...typu piersióweczka...etykietka z przodu:Zdrój szampon leczniczy....nie powala...powiedziałbym: byle jaka
z tyłu rozkładana ulotka dla pacjenta, skład, stosowanie i takie tam... zawartość....gęste, bezbarwne ....i czuć siarką ....cdn |
|
|
|
10.11.2009, 20:01
|
|
![]() Grupa: Forumowicz Postów: 1969 Dołączył: 27.07.2006 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 7792 |
piersióweczka, siara...no no zapowiada się nieźle
ps.oby było tylko w miarę skuteczne Ten post został edytowany przez mamuśka: 10.11.2009, 20:01 -------------------- |
|
|
|
11.11.2009, 1:34
|
|
![]() Grupa: Forumowicz Postów: 41 Dołączył: 4.11.2009 Skąd: Busko Zdrój Użytkownik nr: 16831 |
Dziękuję za wpisy / zainteresowanie tematem. Poniżej dodatkowe informacje mogące wzbogacić dyskusję.
1. Zdrój to lek, przy okazji streszczenie jednego z badań dostępne w internecie: Siarka jest szeroko stosowana w lecznictwie dermatologicznym ze względu na działanie redukujące, keratolityczne, odkażające, a także przeciwpasożytnicze. Solanka siarczkowa z uzdrowiska Busko-Solec zawiera znaczne ilości siarki jak i innych biopierwiastków. Celem pracy była ocena skuteczności mineralnego szamponu leczniczego „Zdrój” w leczeniu łuszczycy oraz łojotokowego zapalenia skóry owłosionej głowy. Zwracano także uwagę na tolerancję szamponu i ewentualne działania uboczne. Na podstawie przeprowadzonych badań wykazano korzystny efekt terapeutyczny szamponu leczniczego „Zdrój”, wyrażający się istotnym statystycznie obniżeniem wskaźnika PASI u pacjentów z łuszczycą w porównaniu do grupy kontrolnej, stosującej szampon placebo. Obserwowano również szybką poprawę kliniczną u chorych z łojotokowym zapaleniem skóry owłosionej głowy. Badany szampon był bardzo dobrze tolerowany przez pacjentów, nie wykazywał działania drażniącego ani uczulającego. Uzyskane wyniki wskazują, że mineralny szampon leczniczy „Zdrój” może być stosowany w leczeniu chorób skóry owłosionej głowy. Źródło. 2. Zdrój to koncentrat: należy stosować w rozcieńczeniu 1:4 (1 część szamponu 4 części wody) 3. Jedna z reklam Zdroju (Jak tylko znajdę sposób poprawię jakość) ![]() -------------------- więcej na: www.sulphur.com.pl
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Widok Lo-Fi | Aktualny czas: 23.05.13 - 2:15 |